Obiceiul de a purta uniforme albe (dogi) în dojo (kimono) este un însemn al budo karate și un simbol al purității și inocenței dorinței pe care îl introduce Budo în artele marțiale. Acesta (costumul de practicant) trebuie să fie întotdeauna curat.
Centura se consideră a conține o parte din spiritul angajat în pregătire și nu se spală pentru a se conserva clipele de dăruire în pregătire.
Întotdeauna să-ți scoți papuci la intrarea în dojo. La intrare și ieșire din dojo, cu fața către sală, ne înclinăm și salutăm din FUDO DACHI (poziție de baza) spunând “OSU!” în semn de respect și apreciere față de DOJO și persoanele din el. Dacă ai întârziat la antrenament, ingenunchiezi în SEIZA (poziția de salut din așezat) în partea laterală a clasei până profesorul te vede și îți da voie să intrii în antrenament. Du-te prin spatele șirului când ți se va spune să-ți iei locul în rând. Ieșirea se face tot prin spatele colegilor.
Nu-ți scoate nici o parte din kimono (dogi) în timpul antrenamentului dacă nu ți se spune această. Când ți se cere să te aliniezi sau să îți schimbi poziția fă-o repede și ordonat spunând “OSU!”.
Nu se părăsește așezarea în formația de lucru fără a cere permisiunea instructorului, indiferent de motivație.
Niciodată să nu stai cu fața la altar când îți aranjezi ținuta.
Când doreșți să lucrezi cu cineva mai mare în grad cere-i ajutorul politicos: Onegai shimas = dorești să lucrezi cu mine.
Niciodată nu practica kumite decât dacă este prezent un profesor.
Când practici kumite cu o centură neagră arată respect pentru gradul său. Dacă crezi că trebuie să lupți mai tare luptă, dar amintește-ți că ei au gradul tău în minte în timpul de desfășurare al luptei. Faptul că lupți cu o centură neagră nu înseamnă că trebuie să lupți cât poți tu de tare și să ignori regulile de kumite.
Nu cere să ți se dea un grad mai mare pentru luptă. De asemenea nu trebuie să refuzi să lupți cu cei mai mari în grad.
Dacă ești rănit spune această celui cu care lupți.
Întotdeauna vom reacționa rapid la instrucțiunile profesorului (Sensei) care conduce antrenamentul, salutând fiecare indicație primită spunând “OSU!”
Când ești chemat să demonstrezi tehnici cu un Sensei începe cu o aplecare cu “OSU!” zis ferm. Fă tot ce poți să folosești cea mai bună tehnică când ești uke pentru cei cu grade mari. Trebuie să te străduiești tot timpul și să prezinți un spirit de antrenament riguros și puternic.
Pregătirea trebuie să fie o dorința clară și marcată de perseverență și tenacitate. Nu deranjăm în nici un fel dorința colegilor de a se pregăti, perfecționa pe calea Artelor Marțiale în general și a Kyokushin Karate-ului în special. Întotdeauna vom stă în FUDO DACHI așteptând următoarea comandă din procesul de pregătire.
Toate comenzile din procesul de pregătire trebuiesc urmate pentru a ne putea perfecționa și devini mai bine pregătiți. Chiar dacă nu putem la un anume moment dat să facem un exercițiu, ne vom strădui să dăm tot ceea ce avem mai bun căci numai așa vom progresa.
Important! În DOJO nu se poartă bijuterii sau alte accesorii de orice fel.

OSU!Parteneri:Scoala de arte frumoase - Celestial concept - music and more

un loc ideal pentru aniversarea copilului tau

IFK ROMANIA

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București

Ministerul Sportului