În karatele Kyokushin, folosim un sistem de centuri care indică nivelul de competență și progres al unui practicant. Iată, pe scurt, principalele centuri în karatele Kyokushin:

• Centura albă (fară grad kyu): este centura care simbolizează începutul. Este momentul unde întâlnim “Shoshin” – mintea începatorului.

• Centura portocalie (10th Kyu): Este prima centură pe care o obține un practicant începător în karatele Kyokushin. În această etapă, accentul se pune pe fundamentalele de bază ale karateului, cum ar fi postura corectă, tehnicile de loviture și blocajele de bază.

• Centura portocalie cu tresă albastră (9th Kyu) și Centura albastră (8th Kyu): Aceste centuri reprezintă niveluri intermediare ale progresului. În aceste etape, practicanții își îmbunătățesc tehnicile de bază și încep să învețe kihon (tehnici combinate), kata (forma) și kumite (lupta cu partenerul).

• Centura albastră cu tresă galbenă (7th Kyu), Centura galbenă (6th Kyu) și Centura galbenă cu tresă verde (5th Kyu): Acestea sunt centurile care indică un nivel avansat de progres. Practicanții învață kata-uri mai complexe și tehnicile de luptă încep să devină mai elaborate.

• Centura verde (4th Kyu), Centura verde cu tresă maro (3rd Kyu) și Centura maro (2nd Kyu): Aceste centuri reprezintă nivelurile superioare ale progresului. Practicanții își perfecționează constant tehnicile și încep să se pregătească pentru marele deziderat: centura neagră.

• Centura maro (1st Kyu): Aceasta este ultima centură înainte de a obține centura neagră. Practicanții se pregătesc intens pentru examinările finale și trebuie să demonstreze un nivel înalt de cunoștințe și abilități în karate Kyokushin.

• Centurile negre (Dan): Este începutul ca grad “Yudansha”. Se spune că centura neagră este o centura albă care nu s-a dat batută.
De asemenea, centurile negre sunt centurile de nivel superior care sunt obținute prin examinări și evaluări riguroase. Există mai multe grade de centuri negre (Dan), iar fiecare grad reprezintă un nivel tot mai înalt de cunoștințe și abilități în karatele Kyokushin.

Este important de menționat că pașii exacți și cerințele pentru obținerea centurilor pot varia în funcție de organizația de karate Kyokushin și de școala sau instructorul individual. Este recomandat să urmați sfaturile și instrucțiunile instructorului dvs. și să respectați procedurile specifice ale organizației la care sunteți înscris.

Te așteptăm la Club Dragonii Vlăsiei – www.dragonii-vlasiei.ro – alături de Sensei Damian T.V. DEHELEANU și începe propriul traseu în tainele Kyokushin!
© Copyright Dragonii Vlăsiei



Parteneri:



Scoala de arte frumoase - Celestial concept - music and more

un loc ideal pentru aniversarea copilului tau

IFK ROMANIA

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București

Ministerul Sportului