Kimonoul este o piesă vestimentară tradițională japoneză, care a devenit emblematică pentru artele marțiale, karatele kyokushin și alte discipline înrudite cu acestea. Istoria kimonoului poate fi urmărită înapoi în perioada Edo din Japonia, când a devenit populară ca îmbrăcăminte de zi cu zi pentru bărbați și femei.
În karatele kyokushin, kimonoul a fost adoptat în anii 1950 de către fondatorul Sosai Masutatsu Oyama, care a considerat că este un simbol al tradiției și al valorilor japoneze. Acesta a transformat kimonoul tradițional într-unul mai practic și mai durabil, astfel încât să poată fi purtat în timpul antrenamentelor intense de karate, rezistând astfel mult timp.
Kimonoul ajunge astfel să fie o piesă esențială a echipamentului de antrenament, fiind folosit pentru a proteja corpul și a absorbi impactul loviturilor. De asemenea, kimonoul este considerat un simbol al respectului și al disciplinei în karate, reprezentând modestia și umilința practicanților față de tradiția și cultura japoneză.
În concluzie, kimonoul are o istorie bogată și o importanță profundă în karate-ul Kyokushin, fiind un simbol al tradiției și al valorilor japoneze, precum și o piesă esențială a echipamentului de antrenament.

© Copyright Dragonii VlăsieiParteneri:Scoala de arte frumoase - Celestial concept - music and more

un loc ideal pentru aniversarea copilului tau

IFK ROMANIA

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București

Ministerul Sportului